Een naadloos resultaat door buigen en zetten

In de categorie: Index >> Bewerkingen

Metaal buigen en metaal zetten zijn vormen van metaalbewerking die de nodige aandacht vergen. Het voordeel van beide methodes is dat ze lasnaden vermijden.

Metaal zetten

Van tweedimensionaal plaatmateriaal driedimensionale voorwerpen maken, dat is wat er bedoeld wordt met metaal zetten. Door middel van langzaam en precies buigen van het plaatmateriaal ontstaan producten als bakjes en kommen, maar ook onderdelen voor bijvoorbeeld huishoudelijke apparaten en vliegtuigen. De bewerking kan onder andere worden toegepast bij koper, aluminium, plaatstaal, roestvast staal en zink.

Metaal buigen

Het buigen van een buis is een ingewikkeld proces, waarbij met een aantal factoren rekening gehouden moet worden. Zo kan de buitenwand van de buis of bocht te dun worden, waardoor deze openscheurt. Ook bestaat de kans dat aan de binnenkant van de bocht rimpelvorming ontstaat. De gereedschappen die gebruikt worden bij het buigen zijn net zo belangrijk als de buigmachine en het gebruikte materiaal. Afhankelijk van het materiaal wordt de soort smering bepaald, zoals vet, olie of een speciale pasta. Voor het maken van kwalitatief hoogwaardige bochten is de juiste smering cruciaal.

Dit product is toegevoegd op woensdag 10 juni '15

Gerelateerde items

Een naadloos resultaat door buigen en zetten

Metaal buigen en metaal zetten zijn vormen van metaalbewerking die de nodige aandacht vergen. Het voordeel van beide methodes is dat ze lasnaden vermijden....

Metaal, wat is dat eigenlijk?

Regelmatig krijgen wij de vraag: "Jullie zitten in de metaal, maar hebben jullie ook roestvrij staal?" Terwijl roestvrij staal ook gewoon een metaal...