WEindhoven?

Wat een grapje al niet teweeg kan brengen. Bij de manifestatie Het wonder van Eindhoven heeft burgemeester Rob van Gijzel de uitspraak gedaan dat Eindhoven, in navolging van het succes van I amsterdam, eigenlijk het logo WEindhoven zou moeten gaan voeren. Via Twitter kwam dat bij ons terecht. Aangezien Metaalplan de drie sets letters voor Amsterdam heeft gemaakt werd er natuurlijk al snel gesuggereerd dat wij ook deze letters maar moesten gaan maken.

Als reactie daarop hebben wij met behulp van wat fotoshop werk laten zien wat het resultaat zou zijn als dergelijke letters in Eindhoven op de markt zouden worden geplaatst. Het resultaat daarvan is vervolgens op Twitter gezet, en dat hebben we geweten ook.

Het aantal retweets en reacties hierop veroorzaakte bijna een lokale trending topic. Het werd opgepakt door Omroep Brabant, Studio040, kliknieuws en SkyLine. Er is zelfs een interview opgenomen bij ons op het bedrijf. Blijkbaar leeft het idee van een uiting van de eigen identiteit enorm bij de Eindhovenaren. Wie op Twitter zoekt met de hashtag WEindhoven zal vast nog veel terugvinden.

(Link) Nieuwsitem bij Studio 040

(Link) Item bij Omroep Brabant

WEindhoven? (1)

Dit artikel is toegevoegd op maandag 4 maart '13