Metaal zagen op het scherpst van de snede

In de categorie: Index >> Bewerkingen

Zagen is een van de manieren waarop metaal bewerkt kan worden. Voor een optimaal resultaat zijn kwalitatief hoogwaardige machines onontbeerlijk.

Afkortzaag

Een afkortzaag is een machine waarbij het metaal in een klem wordt vastgezet. Het zaagblad gaat in verticale richting door het materiaal. Deze methode is geschikt voor veel soorten metaal.

Zaagtafel

Een zaagtafel is een vast opgestelde zaagmachine, die uitgerust is met een verticaal geplaatst cirkelzaagblad in een horizontaal (werk)blad. Achter het blad bevindt zich het spouwmes, een sikkelvormig hulpstuk, dat het vastlopen van het zaagblad in de zaagsnede voorkomt. Het spouwmes is dikker dan het zaagblad, maar dunner dan de breedte van de beitels of tanden.

Lage toerentallen

Voor het doorzagen van metalen worden machinale cirkelzagen ingezet met lage toerentallen. Meestal wordt het zaagblad hydraulisch door het werkstuk gedrukt, maar een hefboombediening komt ook vaak voor. Deze zagen hebben een getand, hardstalen blad, dat tijdens het zagen gekoeld wordt met koelmiddel. Dit koelmiddel stroomt langs het zaagblad, wordt opgevangen en vervolgens gezeefd en hergebruikt.

Dit product is toegevoegd op woensdag 10 juni '15

Gerelateerde items

Een naadloos resultaat door buigen en zetten

Metaal buigen en metaal zetten zijn vormen van metaalbewerking die de nodige aandacht vergen. Het voordeel van beide methodes is dat ze lasnaden vermijden....

Metaal zagen op het scherpst van de snede

Zagen is een van de manieren waarop metaal bewerkt kan worden. Voor een optimaal resultaat zijn kwalitatief hoogwaardige machines onontbeerlijk....