Advertorial Udens Weekblad

Technische oplossingen bedenken voor creatieve of ongewone projecten. Dat is waar de kracht van Metaalplan ligt. Kunstwerken, logo's, design meubilair, verlichtingsoplossingen: geen uitdaging is dit metaal verwerkend bedrijf teveel. En dat gebeurt allemaal in Uden.

"We zijn relatief onbekend als bedrijf in Uden", zegt directeur en eigenaar Bert Verlaan. "Waarschijnlijk komt dit doordat we onze opdrachten uit het hele land halen. In het gebied kort rondom Uden zijn nu eenmaal niet voldoende projecten om een bedrijf draaiende te houden. En we hebben inmiddels landelijk een zekere faam verworven onder architecten, vormgevers, kunstenaars en andere creatieve opdrachtgevers."

Zo zit Metaalplan ook achter het technisch ontwerp en de productie van "I Amsterdam", de levensgrote letters die in Amsterdam onder andere op het Museumplein te bewonderen zijn. Al praat Bert Verlaan daar in alle bescheidenheid over. "Omdat het al zoveel aandacht heeft gekregen. Maar ook in de regio hebben we mooie dingen mogen doen hoor!", aldus Verlaan. "In Mill staat een prachtig kunstwerk van roestvast staal op de Spoorzone en in Veghel bij het verbouwde ROC-gebouw markeren 33 zuilen gemaakt van getordeerde staalplaat de nieuwe ingang van de techniekafdeling. Maar ook in Nijmegen bij de Titus Brandsma Memorial kerk staat het kunstwerk De Pyloon. Recent is De Berk opgeleverd in Beek en Donk."

Maar het zijn niet alleen grote of in het oog springende projecten waar Metaalplan zich mee bezig houdt. Interieurobjecten voor de Sligro winkels, klantspecifiek ontworpen relatiegeschenkjes, meubilair voor laboratoria, decorstukken voor televisieprogramma's, design schoolmeubilair, constructies voor aanlichting van gebouwen. Allemaal voorbeelden van zaken die bedacht en gemaakt worden door dit energieke bedrijfje met zes medewerkers.

Want ook daarin is Metaalplan net even anders. Er wordt altijd samenwerking gezocht met toeleveranciers, collega metaalbewerkers en opdrachtgevers. Alleen zo behoud je de flexibiliteit en slagkracht die nodig is om dit type projecten te kunnen doen. De nieuwe economische ontwikkelingen dwingen je anders te denken en anders te organiseren. "Ook dat is innovatie!", weet Verlaan. En zo zit er achter elk product wat Metaalplan verlaat wel een verhaal.

(Link) Klik hier om onze advertorial in het Udens Weekblad te bekijken

Dit artikel is toegevoegd op woensdag 8 maart '17